Масло от сусам Sprayleggero 200 мл.

15,00 лв.
  • Марка: FRATELLI MANTOVA SINCE 1905
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

ОПИСАНИЕ
100% чисто препечено сусамово масло в спрей. Съдържа 0,7 g Омега-6 и 0,7 g Омега-9 на порция, които допринасят за поддържане на нормални нива на холестерола в кръвта.
Маслото от препечено сусамово семе съдържа повишено количество минерали, сред които магнезий, фосфор и калций (полезни за профилактика на остеопороза) и е богато на олеинова и линолова киселини.
Това е естествен противовъзпалителен разтвор, подходящ за лечение и защита на кожата. Сусамовото масло е особено полезно за кожата, тъй като е богато на антиоксиданти, които помагат в борбата срещу действието на свободните радикали.
Той има значителен положителен ефект върху контрола на кръвното налягане в борбата с артериалната хипертония.
В допълнение, научните проучвания показват, че маслото от сусамово семе може да намали или забави симптомите на невродегенеративни заболявания като болестта на Алцхаймер.
Важно качество, което трябва да се спомене, е, че действа като хелатор срещу тежките метали, които обикновено не се метаболизират и следователно се натрупват в тялото. Полезен е в случаи на интоксикация за борба с чернодробната токсичност и увреждането на бъбреците.
Маслото от препечено сусамово семе е богато на витамини, с особено внимание към витамин А, витамин Е и витамините от група В (В1, В2, В3).

НАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
Препеченото сусамово масло съвсем наскоро се присъедини към средиземноморската кухня и се консумира в сурова форма като олио за салати и тестени ястия, за ризото като завършек и дори в сладки рецепти и гювечи в самото тесто.
Притежава висока точка на дим, равна на 215°C.
Препеченото сусамово масло се използва в кухнята при приготвянето на типични индийски и южноазиатски ястия с използване дори в Китай и Япония, както в основни ястия, така и за риба и за зеленчуци (например в темпура).
В Африка това масло се използва в сега много разпространени ястия като „тахин“, който е основата за хумус от нахут.

Хранителни стойности средно на 100 ml продукт:
Енергийна стойност 3404 kJ/828 Kcal
Мазнини 92 g (наситени 14,4 g - мононенаситени 36 g - полиненаситени 41,5 g)
Въглехидрати 0 g (захари 0 g)
Протеин 0 гр
Сол 0 гр
Хранителни стойности средно за 1,8 ml/1,7 g (1 секунда впръскване):
Енергийна стойност 61 kJ - 15 Kcal
Мазнини 1,66 g (наситени 0,26 g - мононенаситени 0,65 - полиненаситени 0,75 g)
Въглехидрати 0 g (захари 0 g)
Протеин 0 гр
Сол 0 гр

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!